Aktiviteetit Haminassa

Tervetuloa maailmanluokan pikkukaupunkiin Haminaan! Kaupunkimme on vanha linnoitus-, varuskunta- ja satamakaupunki merenrannalla Kymenlaaksossa.

Hamina on maailmanluokan matkakohde tarjoten ainutlaatuisia kulttuurielämyksiä ja monipuolisia luontoaktiviteetteja. Tälle sivulle olemme koonneet vinkkejä Hamina-lomallesi! 

Mies ja nainen urheiluvaatteissa kävelemässä keväällä Ankkalammella.

Historia, museot & kirkot

Kaikki Haminan keskeiset museot sijaitsevat saman kadun, Kadettikoulunkadun varrella ja lähikaduilla. Haminan museokadun varrelta löydät lisäksi ison nipun muitakin historiallisia kohteita! Haminan keskustassa on lisäksi kolme kirkkoa.

Koe Hamina

Haminan Linnoituspolku

Linnoituspolku on kävelyreitti, joka alkaa Lipputornilta ja kiertää Haminan linnoitusvalleja mukaillen keskustan ympäri ja päättyy Raatihuoneentorille, linnoituksen keskipisteeseen. Reitin pituus on n. 4 km, ja sen varrella on opastauluja kertomassa rakennuksista. Reitti on kuljettavissa ympäri vuoden.

Mies joka kuoli -kävelyreitti

Kävelyreitti kulkee Mies joka kuoli -sarjan kuvauspaikoissa Haminan keskustassa. Sarja pohjautuu Antti Tuomaisen kirjaan Mies joka kuoli (Otava, 2017).  Toinen kausi julkaistaan  2025.

Kävelyreitti on pituudeltaan noin kolme kilometriä ja kiertelee Haminan hienossa kaupunkiympäristössä. Reitti soveltuu myös pyöräiltäväksi.

Lähde maaseutumatkalle ympyräkaupungin ulkopuolelle

Kuten sanotaan, Hamina saa usein pään pyörälle, joten lähde retkelle viehättäviin kyliin ympyräkaupungin ulkopuolella. Aisti maaseudun kartanoita jossa aikoinaan asusti kaupungin kuuluisia eri aatelissukuja. Nykyään kylät ovat eläväisiä yhteisöjä, jossa pääset osaksi haminalaista maaseudun elämää.

Luontoaktiviteetteja

Pulahda uimaan ja saunomaan

Haminassa on monipuoliset sauna- ja uintimahdollisuudet. Kesäpäivää on ihana viettää kaupungin uimarannoilla niin meren äärellä kuin kirkasvetisillä sisäjärvillä. Lisäksi useat Haminan alueen yrittäjät tarjoavat monipuolisia tilaussauna- ja uintipaikkoja läpi vuoden.Tutustu myös konipuoliseen Linnoituksen uimahalliin, mikä sijaitsee aivan Haminan keskustassa torin vieressä.

Seilaa merelle ja saaristoon

Hiio hoi Haminan saaristo! Jos omaa venettä ei ole, pääset Haminan saaristoon helposti päiväristeilylle Kotkan Sapokasta joko Tammioon, joka tunnetaan vanhana kalastajakylänä tai Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon kuuluvaan Ulko-Tammion- saareen. Aikataulut löydät Meriset.fi.

Haminasta, Tervasaaren satamasta voit varata venekyydin omalle seurueellesi kätevästi venetaksipalvelu Boutin kautta. Lisäksi esimerkiksi TakSea ky ja Kaakon meripalvelu kuljettaa toiveittesi mukaan eri saarikohteisiin tai risteilemään merimaisemiin.

Jos lyhempi merimatka kiinnostaa, on Haminan kaupungin ilmaiset soutuveneet käytettävissä Tervasaarella. Avainten, pelastusliivien yms. nouto Taverna Tervanarusta.

Matkailuinfo / Infopoint SpaHotel Haminassa

SpaHotel Haminan aulassa toimii Infopoint- piste, josta voit noutaa karttoja, matkailuesitteitä tai kysyä vinkkejä Hamina-vierailulle.  Spahotel Hamina Sibeliuskadulla, Linnoituksen uimahallin vieressä on avoinna vuoden ympäri.