Tapahtumaluvat

Tältä sivulta löydät ohjeita ja vinkkejä tapahtuman suunnitteluun ja toteuttamiseen. Olethan yhteydessä asiaa hoitavaan viranomaiseen mikäli sinulla on kysyttävää luvista.

Tarvittavat luvat ja muut järjestelyt ovat aina tapahtumakohtaisia ja riippuvat tapahtuman koosta sekä luonteesta. Lähes kaikkiin tapahtumiin tarvitaan: tapahtumapaikka tai -tilan käyttölupa, poliisille tehtävä ilmoitus yleisötilaisuudesta ja pelastus- ja ensiapusuunnitelma. Jos olet järjestämässä tapahtumaa ensimmäistä kertaa, tai haluat muuten keskustella tapahtuman järjestämisestä voit olla yhteydessä: haminafestivaltown@hamina.fi.

Tapahtumatunnelmaa.

Luvat ja ilmoitukset

Tapahtuman suunnittelussa tarvitaan erilaisia lupia sekä  viranomaisilmoituksia, joiden  määrä riippuu tapahtuman luonteesta ja koosta. Melkein kaikkiin tapahtumiin tarvitset  tapahtumapaikan tai -tilan käyttöluvan, poliisille tehtävän ilmoituksen yleisötilaisuudesta sekä pelastus- ja ensiapusuunnitelman.

Muita tarvittavia lupia

Monet muutkin asiat voivat tarvita lupaa tapahtumaa järjestettäessä. Alle on koottu yleisiä esimerkkejä tapahtumanjärjestäjälle.