Keltainen raatihuone ja oikealla värikkäitä rakennuksia.

Haminassa tapahtumien super-lauantai!

Haminassa on tulossa todellinen tapahtumien super-lauantai, sillä tekemistä riittää varmasti jokaiselle! Viihdy Haminan museokadun 1-vuotis syntymäpäivillä, pihapelipäivässä, kirpparilla ja tempaudu illalla runouden maailmaan Villa Jaakkolassa.

Lauantaina 18.5. vietetään kansainvälistä museopäivää, jolloin juhlistetaan 1-vuotiasta Haminan museokatua klo 11–15. Viime vuoden tapaan Kadettikoulunkadun varrella tapahtuu! Kadun varrella sijaitsevat museot (Haminan kaupunginmuseo, Wanha Vetraani ja RUK-museo) ovat auki maksutta aina klo 16 saakka. Vapaa pääsyisessä tapahtumassa pääset tutustumaan edellä mainittuihin museoihin, Pasi-panssaroitu kuljetusajoneuvoajelulle RUK:n kentältä tai Haminan museokatua on mahdollisuus kiertää Haminan oppaiden maksuttomassa opastuksessa.

Museoiden lisäksi keskeiset tapahtumapaikat ovat Haminan Vanhalla sotilaskodilla (Kadettikoulunkatu 7) sekä RUK-kentällä. Tapahtuma avataan klo 11 Vanhan sotilaskodin edustalla pienillä puheilla ja musiikilla tapahtumakävijöitä viihdyttää MPK Kaakkois-Suomen soittokunta. Syntämäpäivien kunniaksi jaossa on lapsille Haminan museokadun ilmapalloja ja Vanhalla sotilaskodilla tarjoillaan kakkukahvit 200 ensimmäiselle!

Haminan kaupunginmuseossa voit kokea kuninkaallisten läsnä olon, kun tapahtumassa on tavattavissa Venäjän keisarinna Katariina II ja Ruotsin kuningas Kustaa III, jotka järjestävät audienssin. Ensimmäinen vastaanotto alkaa museossa klo 12-13 ja seuraava klo 14-15.

Samaisena lauantaina 18.5. klo 12.00-16.00 Hamina Bastionissa on koko perheelle suunnattu maksuton Pihapelipäivä Yhteisöfoorumin järjestämänä. Peleinä Petanque, Kyykkä, Saappaanheitto ja Mölkky. Säännöt peleihin kerrotaan paikan päällä Bastionissa.

Haminan Linnoituksen Wanhat Talot järjestävät myös samana päivänä Hamina Bastioni areenalle vievällä Raatihuoneenkadulla perinteisen ”siivouspäivä” katukirppistapahtuman.