Hamina Tattoo paraati.

Hamina Tattoo festivaalilla kuullaan tulevana kesänä huippusoittokuntia

Luvassa on 29.7.–3.8.2024 Hamina Tattoon tyyliin niin maailmanluokan soittokuntia, pihakonsertteja kuin muutakin kaupungin katuja vilkastuttavaa ohjelmaa. 

Hamina Tattoo kerää yhteen maailman huippusoittokuntia, jotka nähdään tulevan vuoden marssishowssa! Alustava ohjelma osoitteessa: haminatattoo.fi. Lipunmyynti Hamina Tattooseen alkaa 1.12.2023 klo 9.00 lippu.fi -palvelussa.

SOITTOKUNNAT ESITTÄYTYVÄT

3.10.2023 mennessä on varmistunut seuraavien soittokuntien saapuminen. 

Belgian kuninkaallisten maavoimien edustussoittokunta (The Royal Symphonic Band of The Belgian Guides)

Kuningas Philippeä palveleva Belgian kuninkaallisten maavoimien edustussoittokunta kuuluu Euroopan korkeatasoisimpien sinfonisten puhallinorkestereiden joukkoon. Hieno lisäelementti soittokunnassa  on belgialaiseen sotilasperinteeseen kuuluva “Trumpeter Corps”, jopa 19 trumpetistin fanfaariryhmä. 

Kanadan kuninkaallisen ratsupoliisin säkkipilliorkesterin tanssijat  punaisissa liiveissä ja skottiruutuisessa hameessa.
Kuva: RCMP

Kanadan kuninkaallisen ratsupoliisin säkkipilliorkesteri ja tanssijat (The Royal Canadian Mounted Police Pipes, Drums and Dancers)

Sarjakuvasankari ratsupoliisi King herää eloon, kun 18000 poliisimiehen ja –naisen poliisiorganisaatio, Kanadan kuninkaallisen ratsupoliisi lähettää 4 miljoonan asukkaan Albertan provinssinsa punatakkisen säkkipilliorkesterin rumpuryhmineen ja tanssijoineen Hamina Tattoo festivaaliin.

Kanadan kuninkaallisen ratsupoliisin säkkipilliorkesterin ryhmäkuva Kanadan vuoristomaisemissa.
Kuva: RCMP

Ruotsin kuninkaallisen ratsuväen soittokunta (The Royal Swedish Cavalry Band)

Livgardets dragonmusikkår, LDK on yksi Ruotsin puolustusvoimien kolmesta ammattiorkesterista. Tämän ratsastavan soittokunnan juuret ulottuvat aina 1500-luvulle saakka, jolloin kuningas Kustaa Vaasa nosti ensimmäisen rykmenttinsä ratsaille. Haminaan The Royal Swedish Cavalry Band saapuu 18 ratsukon voimin.  

Ranskan maavoimien soittokunta(The French Army Band)

Ranskan asevoimia Hamina Tattoossa 2024 tulee edustamaan vuonna 1638 perustettu, 40 sotilaan vahvuinen jalkaväen soittokunta, joka perustuu puhtaasti vaski- ja lyömäsoittajiin. 

Kaartin soittokunta

Kaartin soittokunta on Suomen tasavallan presidentin edustusorkesteri, joka Puolustusvoimien tilaisuuksien ja laajan konserttitoiminnan lisäksi esiintyy valtiollisissa edustustilaisuuksissa, kuten valtiovierailuilla ja itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Soittokunnan perinteet juontavat autonomian ajalle vuoteen 1819. Tämä Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ammattiorkesteri on koko historiansa ajan ollut tiennäyttäjä suomalaiselle puhallinmusiikille. 

Lapin sotilassoittokunta

Rovaniemellä Haminaan saapuu Euroopan unionin pohjoisin sotilassoittokunta. Lapin sotilassoittokunnan tehtäviin kuuluu puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi vahva ja innovatiivinen vaikuttaminen Lapin alueen musiikkikulttuurissa, jossa teemoina ovat mm. Lapin luonto ja alkuperäiskulttuurin kansanmusiikki. Monipuolinen ja ennakkoluuloton ohjelmisto tekee Lapin sotilassoittokunnasta omaleimaisen ja aktiivisen toimijan kulttuurisesti rikkaassa ja vuorovaikutteisessa ympäristössä.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta muodostetaan vuosittain noin sadasta ikäluokkansa taitavimmasta kutsuntaikäisestä muusikosta, teknikosta ja viestinnän asiantuntijasta. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta on energinen ja särmikäs lähes sadan hengen joukko nuoria ja taitavia asevelvollisuuttaan suorittavia miehiä ja naisia. 

Ilmavoimien soittokunnan big band

Puolustusvoimien jazz-, soul- ja funkmusiikin tykki, Ilmavoimien soittokunnan big band vierailee Hamina Tattoossa tiistaina 30.7. ja keskiviikkona 31.7. antaen kaksi konserttia, joista ei voimaa, vauhtia ja tyyliä puutu.  

Tattoossa tavataan 2024!

Lisätietoja
Hannu Kaukiainen,
p.040 199 1348
hannu.kaukiainen@hamina.fi