Tattoo-Klubi

HAMINAN KAUPPATORI (SATAMAKATU 12)

TIISTAI 30.7.- LAUANTAI 3.8.
Klubin ovet aukeavat klo 20.00.
Illan ensimmäiset esiintyjät aloittavat klo 21.00.

Tattoo-klubi on Hamina Tattoo Festivaalin yöelämän keskus ja ympäri maailmaa saapuneiden muusikoiden kohtaamis- ja jamittelupaikka, jossa huippuartistit ja ainutlaatuiset show´t pyörivät tiistaista lauantaihin. Jokainen Tattoo-klubin keikka on uniikki, vain tätä festivaalia varten rakennettu show, jota et missään muualla voi kokea. Klubi-emäntänä toimii tangokuningatar, reservin vänrikki Maria Tyyster. Päiväsaikaan, konserttien ulkopuolella Tattoo-klubi toimii ruoka- ja olutravintolana ilman pääsymaksua.

TIISTAI 30.7. ”Welcome party” (K-18)

  • Kaartin Combo, solisti Iina Mutikainen
Joukko miehiä puvuissa soittimien kanssa.
Kaartin Soittokunta. Kuva: Juhani Kandelin.

Kaartin Combo on huippusolistilla, tiukalla kompilla ja viidellä puhaltimella kruunattu, säihkyvä bilebändi. Combo on tanssittanut juhlaväkeä lukuisissa puolustusvoimien ja yritysten tilaisuuksissa ja koko kansan tietoisuuteen se on tullut Linnan juhlat huipentavana orkesterina miljoonien tv-katsojien edessä. Toivotamme kaikki Tattoo-soittokunnat tervetulleiksi Haminaan Linnan juhlien malliin Kaartin Combon taatessa tiiviin tunnelman.

KESKIVIIKKO 31.7. ”Euroviisut forever” (K-18)

  • Ilmavoimien Big Band
  • Solistit Eeppi Ursin, Maria Tyyster ja Mikael Konttinen
Ilmavoimien Big Band.

Ilmavoimien Big Band yhdessä Eeppi Ursinin, Maria Tyysterin ja Mikael Konttisen sekä kansainvälisten solistien kanssa tahdittavat meidät Euroviisujen tunnelmiin. Kuulemmekohan ”Cha, cha, chan?”

TORSTAI 1.8. ”Yöttömän yön tanssit” (K-18)

  • Lapin sotilassoittokunta, solisti Kyösti Mäkimattila
  • Salsamania
Nainen ja orkesteri esiintymässä lavalla, jossa värikkaat valot
Salsamania. Kuva: Maarit Kytöharju/Viapori Jazz.

Yöttömän yön tansseissa meitä viihdyttävät Lapin sotilassoittokunta solisteineen sekä Salsamania, joka teki takaisinpaluun Viapori Jazzissa viime vuonna 20 vuoden keikkatauon jälkeen. Salsamania oli 80- ja 90-luvuilla yksi harvoista Suomalaisista kuubalais peräistä musiikkia soittavista yhtyeistä, ja se tanssitti yleisöä miltei kaikilla suomalaisilla merkittävimmillä jazz- ja rockfestivaaleilla sekä musiikkiklubeilla. Siitä on vuosia, kun viimeksi tämän yhtyeen rytmiin tanssittiin, joten toivottavasti yleisö on vielä valmis heittämään Rampa Rumban sanoin ’kepit jorpakkoon’ ja klenkkaa tanssilattialle!

PERJANTAI 2.8. ”American Night” (K-18)

  • Johanna Försti: Welcome to Motown
  • The US Army Field Band show
Johanna Försti. Kuva: Tero Ahonen.

Welcome to Motown! Säveltäjä-laulaja Johanna Försti tunnetaan sielukkaasta äänestään ja vahvoista tulkinnoistaan. Konsertin uuden kokoonpanon repertuaariin kuuluu Motownin suurimmat hitit kuten Marvin Gayen ”What’s going on” ja Supremesien ”You can’t hurry love”. Luvassa on siis syvää ja viihdyttävää soulia. The US Army Field Band juhlii ”Amerikkalaisessa illassa” soundeilla, jotka ovat olleet määrittämässä amerikkalaista pop- ja rock-musiikkia, mukaan luettuna laulajat sekä vaski- ja rytmimuusikot koko yksiköstä tässä ainutlaatuisessa esityksessä.

LAUANTAI 3.8. ”Farewell Night” (K-18)

  • Funky Finns
  • Varusmiessoittokunnan Show Band
Joukko miehiä ja naisia portailla istumassa.
Funky Finns. Kuva: Finn Andersson.

Funky Finns – groovaavaa soulia suurella sydämellä ja tiukoilla torvilla! Kokoonpanon musiikki yhdistelee soulia, funkkia, poppia, afroa ja jazzia. Olennaisena osana kappaleita ovat laulusolistit, joiden stemmalaulu soi upeasti. Tärkeässä roolissa on myös muhkea torvisektio, joka täydentää yhtyeen soundin. Hamina Tattoon lavalla Funky Finns nähdään koko komeudessaan, peräti 13-henkisenä! Ennestään Funky Finns on monelle tuttu pandemia-aikana julkaistuista näyttävistä videoista ja kappaleista. Illan ja koko Tattoo-viikon viimeistelee Varusmiessoittokunnan Show Band. Tästä ei vauhtia puutu!