Bastion Jazz

Trumpetti.
Kuva: Vesa Hovi

HAMINAN TEATTERI (ISOYMPYRÄKATU 30)

KESKIVIIKKO 31.7.– LAUANTAI 3.8.2024

Suomalainen ja amerikkalainen huippujazz esittäytyvät Hamina Tattoon jazz-konserttisarjassa keskiviikosta lauantaihin 31.7.-3.8.2024. Konserttisarja järjestetään Haminan Teatterin tiloissa, vuonna 1902 valmistuneessa rakennuksessa. Konsertit ovat väliajattomia, noin 1h 20 min kestoisia elämyksiä. Suomen Jazzliitto tukee Bastion Jazz -tapahtumaa.

KESKIVIIKKO 31.7. KLO 19.00 Johanna ja Mikko Iivanainen (K-18)

Nainen punaisessa asussa.
Johanna Iivanainen. Kuva: Tanja Ahola.

Lempeä, luonnollinen ja soljuvan lyyrinen äänimaisema odottaa kuulijaa kun jo 25 vuotta yhdessä työskennellyt pariskunta Johanna ja Mikko Iivanainen duo kokoaa monipuolisesta musiikkipaletistaan tunnelmallisen illan. Ohjelmisto koostuu niin omasta tuotannosta kuin tarkoin valituista lainasävelmistä. Folk, country ja jazz sävyt kulkevat sulassa sovussa näiden kahden muusikon lämpimässä otteessa.

TORSTAI 1.8. KLO 21.30: Jukka Eskola & Teppo Mäkynen ja Kaartin Rytmikone: Drum’n’Brass Suite (K-18)

Jukka Eskola ja Teppo Mäkynen. Kuva: Sissi Vuorijoki.

Drum’n’Brass Suite on rumpali Teppo Mäkysen ja trumpetisti Jukka Eskolan säveltämä ja sovittama uusi näkökulma vanhaan Yhdysvaltain etelävaltioiden brass band- ja second line -traditioon. Eskola ja Mäkynen esiintyvät yhdessä Kaartin soittokunnan kahdeksanhenkisen kokoonpanon, Kaartin Rytmikoneen kanssa. Musiikillisesti tässä teoksessa yhdistyvät Tepon vahva melodis-rytminen osaaminen ja Jukan sovitukselliset hienoudet. Teos sulattaa yhteen kaksi rumpusettiä, Kaartin puhallin combon ja vahvan solistin. Vaikutteet tulevat jazzmusiikista, brass-yhtyeiden perinteestä, sekä elektronisesta musiikista ja hip hopista.

PERJANTAI 2.8. KLO 19.00: Aili Järvelä Unituuli (K-18)

Tummasävytteinen kuva naisesta.
Aili Järvelä. Kuva: Antti Kokkola.

Suomen kiinnostavimpiin laulaja-lauluntekijöihin lukeutuva Aili Järvelä yhdistää voimansa maan eturivin jazz-muusikoiden kanssa uudessa Unituuli yhtyeessään. Aili Järvelä Unituuli vie kuulijan lumoavaan maailmaan, missä Järvelän koskettavat kappaleet ja väkevä tulkinta yhdistettynä yhtyeen musiikilliseen tarinankerronnan taituruuteen luovat ainutlaatuisen, sydämeenkäyvän kokonaisuuden. Unituuli paitsi tuivertaa, myös lohduttaa ja luo turvaa. Unituuli täytyy kokea.

LAUANTAI 3.8. KLO 21.30: The Ambassadors Jazztet (K-18)

Ryhmä miessoittajia.
The Ambassadors Jazztet.

The Ambassadors Jazztet on osa United States Army Field Bandiä. The Ambassadors Jazztet esittää perinteistä jazzia ja sen pääpaino on ryhmän jäsenten uusissa sävellyksissä. Sävellykset vaihtelevat suuresti, toisinaan ne kunnioittavat vanhaa tyyliä ja toisinaan kehittävät kokonaan uusia soundeja luoden aina välineen improvisoituihin sooloihin.